top of page
  • Obrázek autoraAdam Dostál

Štěpánovice - Borač - Doubravník

Jednoduchá procházka ze Štěpánovic (opět snadno dostupné vlakem z Brna) podél řeky Svratky. Z nádraží jděte po červené do Borače a pak dále směrem na Doubravník. V Borači není hospoda, takže placatku s sebou.


Za Boračí je potřeba jít přes správný most: hned ten první, vypadá to, jaky by šel člověk na směnu do fabriky. Dřevený krytý most je sice hezký, ale zavřený a v dezolátním stavu. Nám se nakonec podařilo projít přes rekreační středisko, ale rozhodně bych na to nespoléhal. Lesem se nedá a tunelem, doufám, nepůjde nikdo.


V Doubravníku je hospoda U Sedláčků - pěkné prostředí, na lístku klasické devadesátky, ale královské porce. Avšak na čepu pivovar Doubravník, s radostí to do nás zapadlo. Zpátky opět vlakem.


10.1km, skoro po rovině, asi by to šlo i se sportovním kočárem. Zkrácená varianta z Borače, prodloužená do Nedvědice.

7 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Karanténa: nevýlety

Dobrovolně jsme se uzavřeli před světem. Musíme to přežít. Snažíme se z toho doma nezbláznit a docela dobře nám s dcerou funguje vaření a pečení. Zabavíme se u toho oba a výsledek se dá (většinou) sní

Říkonín - Dolní Loučky - Předklášteří - Tišnov

Velmi pěkná procházka. Z Brna jezdí do Říkonína dost vlaků, zpět z Tišnova je to ještě lepší. Z Říkonína se dejte po zelené směrem na Mírovou. Cestou se otevírá pár pěkných výhledů do údolí. Z Mírové

bottom of page