top of page
  • Obrázek autoraAdam Dostál

Říkonín - Dolní Loučky - Předklášteří - Tišnov

Velmi pěkná procházka. Z Brna jezdí do Říkonína dost vlaků, zpět z Tišnova je to ještě lepší.

Z Říkonína se dejte po zelené směrem na Mírovou. Cestou se otevírá pár pěkných výhledů do údolí. Z Mírové pokračujte po žluté směrem na Dolní Loučky. Kolem nádraží a přes vesnici se napojte na červenou a pokračujte směrem na Tišnov.


Spoléhali jsme na hospodu v Dolních Loučkách, ale byla to chyba - podle map je jich tam několik, ale žádná nebyla otevřená. Ve vsi se otevírá několik výhledů na impozantní Most Míru.


Pokračujte po červené údolím říčky Loučky. Cesta je velmi pěkná, podél vody a cestou křižuje další železniční viadukt. V Předklášteří, hned za mostem, je cukrárna Cherry. Vřele doporučuji zastávku. Skvělé zákusky a pivo z tišnovského minipivovaru.


Z cukrárny je lepší se pár metrů vrátit a pokračovat po zelené přes Svratku podél tratě do Tišnova. Kdo má chvilku navíc, může se projít v Tišnovských uličkách - ulice Koželužská je zapsaná jako nejužší v ČR.


11.6km, skoro celé po rovině nebo z kopce dolů. Kdo si i tak netroufne, může vystoupit už v Dolních Loučkách a pokračovat jen po červené. Absolvováno i v zimě s trochou sněhu a bez problémů. S kočárem ale ne-e!

29 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Karanténa: nevýlety

Dobrovolně jsme se uzavřeli před světem. Musíme to přežít. Snažíme se z toho doma nezbláznit a docela dobře nám s dcerou funguje vaření a pečení. Zabavíme se u toho oba a výsledek se dá (většinou) sní

Štěpánovice - Borač - Doubravník

Jednoduchá procházka ze Štěpánovic (opět snadno dostupné vlakem z Brna) podél řeky Svratky. Z nádraží jděte po červené do Borače a pak dále směrem na Doubravník. V Borači není hospoda, takže placatku

bottom of page