top of page
  • Obrázek autoraAdam Dostál

Kuřim - Brno - Medlánky/Komín

Do Kuřky jak jinak než vlakem a pak pěšky po žluté přes Malou a Velkou babu. V podstatě celou cestu se jde lesem, cesta jde “po hřebeni”. Cestou není nic moc zajímavého, na druhou stranu ani lidi, cyklisti, psi - prostě klid. Ale cestou není ani hospoda, tak je potřeba s tím počítat a zásobit se.


Za rozcestníkem “U Obrázku” jsem se nechal zlákat zelenou značkou, ale je lepší jít dál po žluté směrem na medlánecké letiště a do hospody U Křivé Vrtule.


Z letiště se dá jít do Medlánek na autobus, přes medlánecké kopce do Králova Pole na šalinu nebo do Komína na trajf. Metro nemáme.


Do Medlánek je to nejblíž a nuda, přes Medlánecké kopce po žluté je to asi nejhezčí a z výhledem (podle map se vrchol jmenuje “Střelecký kopec”). A do Komína půjdete kolem letištní dráhy, kde můžete vidět sysly (nekrmit, nepouštět psa, nelovit - jsou chránění a dost vzácní. Až nebudou sysli, nebude ani letiště ani Křivá Vrtule).


Kolem 11km, z kopce do kopce, kočárek spíš ne.

16 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Karanténa: nevýlety

Dobrovolně jsme se uzavřeli před světem. Musíme to přežít. Snažíme se z toho doma nezbláznit a docela dobře nám s dcerou funguje vaření a pečení. Zabavíme se u toho oba a výsledek se dá (většinou) sní

Říkonín - Dolní Loučky - Předklášteří - Tišnov

Velmi pěkná procházka. Z Brna jezdí do Říkonína dost vlaků, zpět z Tišnova je to ještě lepší. Z Říkonína se dejte po zelené směrem na Mírovou. Cestou se otevírá pár pěkných výhledů do údolí. Z Mírové

bottom of page